Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Happy cake

 
Skriv ut

Ett recept jag lånat av Janna. Kommer att baka den till nästa kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en liten panna, ca.20x30 med bakplåtspapper.
  3. Rör matfettet och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner vetemjölet och bakpulver och tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät.
  4. Dela smeten i lika många delar. Hur många beror på hur många nyanser av karamellfärg man har. Blanda väl de olika färger i smeten.
  5. Jag har gjort så här: Till den vita degen = vaniljsocker. Till den bruna degen= kakao.
  6. Sedan i resten av smeten tilsatte jag blå, röd och grön färg i resp.bunke. Fördela smeten skedvis och blanda färger.
  7. Grädda kakan i 20-25 min.
  8. Vill man ha vanligt marmorerad kaka då tillsätter man 4 msk.kakao i 1/3 del av smeten.
  9. Sikta över lite florsocker,eller som jag koka lite vaniljkräm och bre över kakan när både kakan och krämen svalnade lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.