Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harissamorötter med couscous och tahinidressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig superbowlsskål med influenser från Nordafrika. Chilipastan harissa ger varm hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa morötterna och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda spiskummin, harissa, 3 msk olivolja och 1 tsk salt. Blanda med morötter och lök på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med 1 tsk salt. Späd eventuellt med 2 msk vatten.
  4. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Fördela couscousen i 4 skålar. Blanda morötter och lök med avokado och mynta i en bunke. Fördela salladen i skålarna. Toppa med mandlar och russin. Ringla över dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.