Lyxig superbowlsskål med influenser från Nordafrika. Chilipastan harissa ger varm hetta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa morötterna och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda spiskummin, harissa, 3 msk olivolja och 1 tsk salt. Blanda med morötter och lök på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med 1 tsk salt. Späd eventuellt med 2 msk vatten.
- Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Fördela couscousen i 4 skålar. Blanda morötter och lök med avokado och mynta i en bunke. Fördela salladen i skålarna. Toppa med mandlar och russin. Ringla över dressingen.
Publicerat den
29 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar