Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hartmuts lantbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En mycket mättande bröd som håller sig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rågkross, rågmjöl, linfrö, havre- och vetekli, solrosfrö, pumpakärna och salt i en bunke. Häll i 5 dl kokhet vatten och rör om så att alla ingredienser blir blöta. Låt stå i minst 2 timmer det går också bra över natten.
  2. Rör sedan ut jästen och socker i 2 dl 37° varm vatten och häll över skållningen.
  3. Tillsätt dinkelmjöl, vetekross och lite vetemjöl i taget och arbeta ihop degen. Till sist häller du olivoljan i. Stjälp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda till en rund boll, låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  4. Forma en avlång limpa eller lägg degen i en avlång form. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225° med lite vatten på botten. Nagga med en gaffel och pensla med vatten.
  6. Grädda brödet i nedre delen 15 min 225° och sänk sedan temperaturen till 200° och ha i den ytterligare 45 min.
  7. Lägg brödet på en galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.