Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnöts- och muscovadofudge

 
  • Serverar: 45 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hemligheten bakom en bra konsistens på fudge är det kalla vattenbadet på slutet och att röra smeten ordentligt med en träslev. Och snåla inte på flingsaltet - det gör hela skillnaden!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna tills skalet spricker. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga loss skalet. Grovhacka nötterna.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla övriga ingredienser utom nötterna. Rör tills sockret smält. Koka upp och låt koka tills smeten är ca 122°C (använd termometer, har du ingen så gör ett kulprov).. Rör då och då.
  3. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner de hackade hasselnötterna. Ställ kastrullen i kallt vattenbad ca 5 minuter. Rör smeten väl med en träslev tills den blir trögflytande.
  4. Häll upp i en smord form, ca 15 x 20 cm (för 45 st). Låt svalna. Toppa med flingsalt och ställ kallt. Skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.