Den mjuksega fyllningen i det frasiga pajskalet är fantastisk god! En klick punschgrädde till höjer pajen ännu en nivå.
Instruktioner
- Mixa mjöl, socker och smör smuligt i en matberedare. Tillsätt ägg, äggula, vatten och salt. Mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen ända upp på kanten i en springform, ca 18 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen ca 30 minuter. Nagga bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Fyllning:
Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Gnugga bort skalet i en kökshandduk och lägg nötterna i pajformen. Blanda grädde, sirap och socker i en vid kastrull och koka till 119 grader, ca 25 minuter.
- Häll kolasmeten i pajformen och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut, låt pajen kallna. Blanda grädde och punsch. Vispa lätt och servera grädden till pajen.
Publicerat den
5 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar