Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mamma bakade de här bröden varje jul. De passar förstås när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.
  2. Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Okänd 28 februari 2011

    Ett av mina absoluta favoritbröd, otroligt gott och lättbakat. En klar femma.

  • lennie50 11 december 2011

    Bröde3t är kanon. man kan få trixa lite med vetemjölet för att få till exakt konsistens

  • cateerina 17 maj 2013

    Suuuper goda! Sist bakade du med råg eller nåt och det vart suveränt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.