Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebrownies i stor långpanna, 30x40 cm.

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept översatt till svenska. OBS! Använd inte havregryn för snabbkokning i detta receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  3. Smält smöret och chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden tills allt är smält samman. Ställ det åt sidan för att svalna i 10 minuter.
  4. Vispa ägg, muscovadosocker och pärlsocker pösigt och krämigt med elvisp på medelhastighet. Vispa sedan i vaniljessens och den avsvalnade chokladblandningen under fortsatt vispning. Rör om väl så att blir väl blandat.
  5. Rör till sist ner de rostade havregrynen, och därefter mjölblandningen. Rör om så allt blir väl blandat. OBS! Vispa inte i smeten nu. Skeda upp smeten med en trädslev i långpannan så att det fyller från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
  6. Grädda kakan i 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då dra upp provstickan. Låt kakan svalna i pannan i minst 30 minuter. Skär sedan upp den i rutor och lyft upp dem försiktigt med en spatel eller tårtspade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.