Amerikanskt recept översatt till svenska. OBS! Använd inte havregryn för snabbkokning i detta receptet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Smält smöret och chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden tills allt är smält samman. Ställ det åt sidan för att svalna i 10 minuter.
- Vispa ägg, muscovadosocker och pärlsocker pösigt och krämigt med elvisp på medelhastighet. Vispa sedan i vaniljessens och den avsvalnade chokladblandningen under fortsatt vispning. Rör om väl så att blir väl blandat.
- Rör till sist ner de rostade havregrynen, och därefter mjölblandningen. Rör om så allt blir väl blandat. OBS! Vispa inte i smeten nu. Skeda upp smeten med en trädslev i långpannan så att det fyller från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
- Grädda kakan i 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då dra upp provstickan. Låt kakan svalna i pannan i minst 30 minuter. Skär sedan upp den i rutor och lyft upp dem försiktigt med en spatel eller tårtspade.
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar