Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreform med kolagrädde och röda vinbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Söt kola och rostad havre passar perfekt till syrliga vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Hacka ihop havregryn, mjöl, smör och socker i en matberedare. Tryck ut degen i bottnen och upp på kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda havrebottnen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna i formen.
  3. Smält sockret till fyllningen i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Häll på mjölken. Låt koka tills sockret smält igen. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa ner i mjölken. Låt koka upp.
  4. Ta kastrullen åt sidan och låt krämen kallna. Vispa grädden fast. Vänd ner i krämen. Tillsätt vaniljsockret.
  5. Lossa bottnen från formen och lägg den på ett fat. Häll i kolakrämen och strö över vinbären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.