Söt kola och rostad havre passar perfekt till syrliga vinbär.
Instruktioner
- Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Hacka ihop havregryn, mjöl, smör och socker i en matberedare. Tryck ut degen i bottnen och upp på kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ i kyl ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda havrebottnen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt den kallna i formen.
- Smält sockret till fyllningen i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Häll på mjölken. Låt koka tills sockret smält igen. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa ner i mjölken. Låt koka upp.
- Ta kastrullen åt sidan och låt krämen kallna. Vispa grädden fast. Vänd ner i krämen. Tillsätt vaniljsockret.
- Lossa bottnen från formen och lägg den på ett fat.
Häll i kolakrämen och strö över vinbären.
Publicerat den
14 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar