Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kex att ha till osten eller att dippa i goda röror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör i hop havregryn, vatten, olja, rosmarin och yoghurt. Om du kan köra det i en matberedare i mer än 5 minuter så får du en relativt slät smet. Blanda mjöl och bakpulver och knåda ner.
  2. Kavla tunt och skär ut avlånga kex med baksporre. Grädda 10 minuter på 200 grader.
  3. Tips! Rosmarin kan bytas ut mot timjan, basilika, peppar eller något annat du tycker om.
  4. Yoghurt är med för att ge bakpulvret lite skjuts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.