De allra flesta älskar havrerutor och just den här med dadlar är extra god för den har en så smaskig fyllning.
Instruktioner
- Olja en 18 cm fyrkantig bakform, helst med löstagbar botten.
Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg dadlar och vatten i en kastrull med tättslutande lock och sjud på svag värme i 10 minuter, rör då och då med baksidan av en träslev tills dadlarna har mosat sig.
Ta upp dem ur kastrullen och kör dem till en tjock puré i matberedaren.
- Smält smöret, sockret och sirapen i en kastrull på medelvärme, rör så att sockret smälter, ta kastrullen från värmen.
- Häll upp havregrynen i en skål och rör i den smälta smörblandningen. Pressa ner hälften av havreblandningen i botten på kakformen.
Bred ut dadelblandningen ovanpå. Täck med resten av havreblandningen och pressa ner den lätt.
- Grädda i ugnen i 18-20 minuter eller tills kakan har blivit gyllenbrun. Ta ut den ur ugnen och ställ formen på ett galler.
- Skär kakan i fyrkanter medan den fortfarande är varm, men låt den stå kvar i formen tills den kallnat helt.
Skär kakbitarna en gång till och ta upp dem ur formen.
Publicerat den
22 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar