Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor med dadlar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De allra flesta älskar havrerutor och just den här med dadlar är extra god för den har en så smaskig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja en 18 cm fyrkantig bakform, helst med löstagbar botten. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg dadlar och vatten i en kastrull med tättslutande lock och sjud på svag värme i 10 minuter, rör då och då med baksidan av en träslev tills dadlarna har mosat sig. Ta upp dem ur kastrullen och kör dem till en tjock puré i matberedaren.
  3. Smält smöret, sockret och sirapen i en kastrull på medelvärme, rör så att sockret smälter, ta kastrullen från värmen.
  4. Häll upp havregrynen i en skål och rör i den smälta smörblandningen. Pressa ner hälften av havreblandningen i botten på kakformen. Bred ut dadelblandningen ovanpå. Täck med resten av havreblandningen och pressa ner den lätt.
  5. Grädda i ugnen i 18-20 minuter eller tills kakan har blivit gyllenbrun. Ta ut den ur ugnen och ställ formen på ett galler.
  6. Skär kakan i fyrkanter medan den fortfarande är varm, men låt den stå kvar i formen tills den kallnat helt. Skär kakbitarna en gång till och ta upp dem ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.