Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiian cheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna randiga och färgglada cheesecake har tre olika lager med färgad fyllning och en blank mangospegel på toppen. En riktig färgklick på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform, ca 21 cm i diameter. Krossa kexen till fina smulor. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på formen. Grädda bottnen ca 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Fyllning: Mixa färskost och socker till en slät kräm. Blanda ner mjölk eller kaffegrädde. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa på mellanhastighet bara så mycket att smeten blir jämn. Tänk på att skrapa ner smeten från kanterna. Blanda ner crème fraiche, vaniljextrakt och vetemjöl och mixa till en jämn smet.
  4. Dela upp smeten i tre skålar. Färga varje smet med hushållsfärg i olika ljusa nyanser. Häll den första färgade smeten på botten. Ställ formen i frysen tills smeten stelnat någorlunda. Häll på den andra färgade smeten och frys igen. Häll till sist på den tredje färgade smeten och frys igen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Klä in en springform i aluminiumfolie så att det inte släpps in vatten i formen. Grädda kakan i vattenbad mitt i ugnen i ca 80 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen med ugnsluckan på glänt tills kakan kallnat. Det hindrar cheesecaken att spricka på ytan.
  7. Topping: Mixa mangokött till en slät puré. Värm upp den i en kastrull och pensla därefter cheesecakens ovansida. Förvara cheesecaken i kylen, gärna över natten, tills den ska serveras.
  8. När kakan ska lossas ur formen kan du skära med en vass kniv runt kanterna. Doppa kniven i hett vatten så går det lättare. Du får snyggare bitar av kakan också om du doppar kniven i hett vatten innan du skär i kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.