Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helfrids smörgåstårta

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

De flesta smörgåstårtor är det ofta leverpastej, fisk, räkor och lite annat som lätt blir tjatigt. Min mormor ville inte vara som alla andra, med en annan ideé från min syster att byta ut landgångsbrödet mot jätte fralla skivor med bort skurna kanter. Super fräch! Måste testas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en stor bricka eller ugnsplåt (kläd brickan/ugns plåten med aluminium folie och sedan gladpack). Lägg ut ca 24-30 skivor.
  2. Vispa grädden och blanda i majonnäsen tillsammans med pepparroten. Ta undan en tredjedel för garnering på och runt tårtan.
  3. Hacka skinkan, gurkan och det hårdkokta äggen och blanda. Blanda i skink- och äggblandningen i grädden och gör två lager fyllningar.
  4. Garnera sedan med den resterande gräddblandningen. Gör gärna tårtan några timmar innan den skall ätas så ”saftar” den till sig.
  5. Persilja till garnering runt kanterna eller blanda i den i smeten. 24-30 hela skinkskivor till garnering uppe på tårtan gurkskivor mellan skinkrullarna blir bra
  6. Den blir godas dagen efter. Men se till att förvara den i kylen med gladpack så inte den läckra majonäs/grädd blandningen gulnar och blit hård.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.