Supergod och saftig. Har gjort den hel på grillen.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg filé och marinad i tät plastpåse och knyt ihop. Marinera minst 2 timmar i kylskåp.
- Grilla inte alltför nära glöden. Köttet ska hinna bli färdigt utan att ytan blir bränd. Kontrollera gärna med digital stektermometer, innertemperaturen ska vara 65 grader.
- Pensla på mer marinad medan köttet grillas.
Är det inte grillväder kan den marinerade filén lagas i ugnen. Bryn den i stekpanna och sätt sedan in, efter att ha penslat med extra marinad, i 175 graders ugnsvärme i ca 20 minuter.
- Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
Ta vara på stekskyn och hetta upp den tillsammans med den marinad som är kvar. Späd med vatten för önskad smak och sälta till en sky att droppa över det uppskurna köttet.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag använder fläskytterfilé och rosépeppar, grönpeppar och vitlökspeppar och låter den marinera i helst ett dygn. Bryner den och steker klart på låg värme ca 125 grader. Blir supersaftigt och gott :)