Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt entrecote med rostad vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till helgen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klappa in salt och svartpeppar i köttet. Lägg det på ett fat och stick in en stektermometer. Stek tills termometern visar 59° för ett rosa kött. Det tar ca 40 minuter. Bryn potatisen i en stekpanna med olivolja ca 10 minuter. Bryn champinjonerna för sig och blanda dem med potatisen tillsammans med purjolök och haricots verts, låt det fräsa ihop i ca 3 minuter. Krydda med salt, vitpeppar, basilika och körvel.
  2. När köttet är färdigt vispar du ur fatet med vattnet: Häll det i en kastrull tillsammans med buljong och rödvin. Koka ihop i ca 4 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Vispa i smör och krydda med rostad vitlök, salt och vitpeppar. Koka sakta i ytterligare 2 minuter.
  3. Skiva upp köttet och servera med potatis, grönsaker och den rostade vitlökssåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.