Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt lammsadel, grundrecept

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°. Skär bort feta partier på undersidan av sadeln. Skär den feta hinnan på ovansidan i rutor. Gnid in sadeln med en ituskuren vitlöksklyfta. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
  2. Bryn köttsidan i smör i het panna. Ställ sadeln i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer från kortsidan så att spetsen kommer mitt i den köttiga delen. Stek i nedre delen av ugnen. När termometern visar 70º är köttet lätt rosa och vid 75º är köttet genomstekt. Stektid ca 45 minuter.
  3. Ta ut sadeln och låt den vila 10 minuter innan den skärs upp. Skär loss köttet från benen, även de små filéerna på undersidan om de finns med. Skär köttet i sneda skivor. Lägg tillbaka det skivade köttet på benet, så att sadeln ser hel ut igen. Ta vara på skyn och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.