Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med gorgonzolapotatis och portvinshampinjoner

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lyxig helgmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Baka potatisen mjuk, ca 1 timma. Mosa i hop gorgonzola och crème fraiche Dela potatisen i halvor och gröp ur en grop i vardera, blanda i röran Salta och peppra Lägg tillbaka och toppa med västerbottenost.
  3. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg Stek svampen utan smör separat, häll på vin och koka in Tillsätt löken och grädde och sojan, koka ihop. Smaka av med salt och peppar
  4. Bryn köttet och krydda. Stek i ugn 200 grader tills stektermometern visar 58 grader. Låt vila innan delning.
  5. Sätt in potatisarna och gratinera dom.
  6. Stek tomater och timjan i lite smör.
  7. Servera och njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.