Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakt fröknäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här knäckebrödet är gott till julens alla godsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
  2. Tillsätt sirap, 1 tsk salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med vetemjöl. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakpappersklädd plåt.
  4. Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrö, sesamfrö och flingsalt. Kavla in fröna.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med de tre resterande bitarna.
  6. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.