- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här knäckebrödet är gott till julens alla godsaker.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
- Tillsätt sirap, 1 tsk salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med vetemjöl. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakpappersklädd plåt.
- Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrö, sesamfrö och flingsalt. Kavla in fröna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med de tre resterande bitarna.
- Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar