Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda quornbullar med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Husmanskost på vegetariskt vis. Så gott!! Vill du ah en mörkare sås, tillsätt några droppar Collorit soya.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter. Smula sedan ner buljongtärningen. Låt svalna. Blanda den stekta färsröran med brödsmulor, mosad potatis, grädde, ägg och kryddor. Rulla blandningen till bullar (30 g styck) och låt dem svalna ca 30 minuter.
  2. Gräddsås: Smält smör i en stekpanna och rör ner mjölet. Koka på låg värme i 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, lite i taget. Rör om konstant för att förhindra att det bildas klumpar. Låt såsen sjuda i 4-5 minuter. Häll i grädde och krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt soja.
  3. Värm upp 1 msk olja i stekpannan. Bryn bullarna på låg värme 8-10 minuter.
  4. Servera bullarna med kokt potatis eller mos, gärna ärter och lingonsylt och häll över gräddsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.