Husmanskost på vegetariskt vis. Så gott!!
Vill du ah en mörkare sås, tillsätt några droppar Collorit soya.
Instruktioner
- Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter. Smula sedan ner buljongtärningen. Låt svalna. Blanda den stekta färsröran med brödsmulor, mosad potatis, grädde, ägg och kryddor. Rulla blandningen till bullar (30 g styck) och låt dem svalna ca 30 minuter.
- Gräddsås:
Smält smör i en stekpanna och rör ner mjölet. Koka på låg värme i 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, lite i taget. Rör om konstant för att förhindra att det bildas klumpar. Låt såsen sjuda i 4-5 minuter. Häll i grädde och krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt soja.
- Värm upp 1 msk olja i stekpannan. Bryn bullarna på låg värme 8-10 minuter.
- Servera bullarna med kokt potatis eller mos, gärna ärter och lingonsylt och häll över gräddsåsen.
Publicerat den
20 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar