Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad kycklingravioli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att laga sin egen ravioli är lätt, roligt och ger massor av smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna med saltet. Rör ner ägget och äggulan. Blanda ner 1 msk vatten och knåda cirka 10 minuter till en deg. Forma degen till en rulle som är cirka 20 cm lång, slå in i plastfolie och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Blanda kycklingköttet med parmesanosten. Skär pastadegen i 20 skivor och kavla ut skivorna till dubbel storlek. Lägg 1 tsk av kycklingblandningen på varje degskiva, vik till halvmåneform och nyp ihop kanten.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt basilika, passerade tomater och balsamvinäger och låt sjuda cirka 10 minuter, tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen och håll varm.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka raviolin i omgångar 3-4 minuter tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev och lägg upp på ett fat. Servera med tomatsås och parmesanost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 21 november 2010

    Pastadegen blev faktiskt helt värdelös, helt torr och smulig trots att jag arbetade lääänge med den. Gav upp och gjorde om degen till okej genom att tillsätta ägg, olivolja mm. Kycklingen blev ganska smaklös tyvärr, smaken rann liksom ut i vattnet som det kokades i (och vattnet in). Jag tror att stekt kyckling vore bättre. Tomatsåsen däremot blev väldigt god! :) Jag använde krossade tomater i burk som redan hade oregano/basilika-krydda i sig. Tillsatte dock socker o kryddor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.