Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagade köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk husmanskost. Kan serveras med stuvade makaroner som potatis. Gärna med gräddsås till.

Ingredienser

Instruktioner

1. Häll ströbröd i en bytta, samt lite mjölk. Låt svälla i 15 min. Häll ev i mera mjölk. 2. Häll i ägget och sedan färsen. Riv löken. 3. Häll i den rivna löken och krydda färsblandningen. 4. Blanda samman ingridienserna. Rulla ihop till små runda bollar och stek sedan i en klick smör. 5. Lägg köttbullarna i en djup skål och gör iordning såsen. 6. Lägg en klick smör i pannan, häll i mjölet och vispa runt så mjölet fördelar sig. Häll sedan i mjölk, grädde och colorit soya. 7. Smaka av med salt och peppar samt socker. Om du kokat potatis, använd gärna potatisvattnet och späd med, använd då mindre mjölk istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.