Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herrgårdens fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God bjudrätt som kan förberedas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och platta ut dem lätt. Bryn fläskfilén i stekpanna, ca 3 min på var sida och krydda med salt och paprika. Skölj och dela svampen, strimla paprikorna och skiva löken tunt. Fräs allt detta i stekpanna eller gryta tills det mjuknar. Det skall inte bli brynt.
  2. Pudra över ströbröd och späd med vin och grädde till en ganska tjock stuvning. Salta och peppra. Blanda ner skyn från det stekta köttet. Lägg köttbitarna i ett smort ugnsäker form med svamp-paprika-lökröran ovanpå. Strö över riven eller skivad ost och gratinera i 275 grader 10-15 min och rätten är nylagad och varm. Är rätten kall tar det ca 20-25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.