Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het chilisås på tomat och äpple

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Precis som all chilisås och chutney är den här användbar till det mesta. Som sås till grillat, till kycklingen eller som dipp. Prova också att smaksätta grytor, soppor, såser och wokade rätter. När det serveras korv hos barnfamiljerna är det här en utmärkt ”vuxenketchup”.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i små bitar. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i mindre bitar. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka chilisåsen under lock ca 15 min. Ta av locket och fortsätt att koka såsen på svag värme 30–40 min, rör någon gång under tiden.
  3. Mixa såsen slät och smaka av om det behövs mer salt. Häll upp såsen på rena varma flaskor eller burkar, sätt på lock och låt den kallna. Förvara såsen i kylen, den är färdig att äta efter ca 1 vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.