Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta kikärtor med halloumi

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Snabbt och enkelt, de flesta ingredienserna kommer endera från frysen eller hyllan. Både riven ingefära och chilifrukter är bra att ha redo i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder färska paprikor, rosta dem i ugn eller över öppen låga tills skinnet är lätt att ta bort och skiva sedan i ganska rejäla bitar. Eller använd inlagda paprikor på burk och bara skiva! Finhacka chilli och ingefära (eller riv), stek på låg värme i en minut.
  2. Skölj kikärtor och spenat och låt rinna av väl. Vänd ned kikärtor, spenat och paprikor och smaka av med lite salt och peppar.
  3. Låt koka under lock 3-4 minuter och rör om då och då tills spenaten har mjuknat och kikärtorna är varma.
  4. Hetta upp en teflonpanna tills den är ordentligt het. Låt halloumin rinna av, skiva och stek 1-2 minuter per sida.
  5. Rör ned saften av 1/2 - 1 citron i kikärtsmixen och servera med halloumin på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lill-lindqvist 1 mars 2011

    Väldigt enkelt och förvånande gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.