Har du ont om tid går det förstås bra att byta ut rotfrukterna mot motsvarande mängd wokgrönsaker.
Instruktioner
- Lägg brödskivorna i vattnet ca 5 min. Krama ur allt överflödigt vatten och smula sönder det uppblötta brödet. Blanda brödet med köttfärs, ägg, koriander, sambal oelek och salt.
- Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek järparna runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.
- Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 min under omrörning. Rör i russin, limesaft, socker och salt.
- Servera järparna med de wokade rotfruktsstrimlorna, jasminris och sojasås.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar