Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortbiffar, biffar på hjort med en härligt viltsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla några minuter i mellangrädden. Blanda med ägg, timjan, salt, Liquid Smoke och hjortfärs. Dela chèvren i 4 bitar. Forma 4 höga biffar av färsen med osten i mitten.
  2. Stek på medelvärme, 8-10 minuter på varje sida. Mal över lite svartpeppar. Håll biffarna varma under folie.
  3. Häll köttbuljongen i pannan och vispa ur. Sila vätskan ner i en kastrull. Låt koka upp. Vispa i Maizenan utrörd i lite kallt vatten. Sänk värmen när skysåsen tjocknat något. Vispa i smöret klickvis. Servera biffarna omedelbart med skysåsen och klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.