Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hönökakor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det godaste bröd jag bakat nånsin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i degbunken. Smält margarinet i en kastrull. Slå på vattnet och ljumma degspadet. Lös upp jästen i degspadet.
  2. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
  3. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa till dubbel storlek.
  4. Baka sedan ut åtta halvcentimetertjocka, runda kakor.
  5. Nagga dem på båda sidor. Stapla sedan kakorna ovanpå varandra med bakduk emellan i två högar och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
  6. Nagga sedan kakorna på nytt och grädda dem på heta plåtar i 250 grader i cirka 3 - 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.