Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstgryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Höstgrytan är mustig och god, gjord på bitar av nötkött och bogfläsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöt bönorna över natten, byt sedan vatten och koka ca 1 timme med lite salt.
  2. Under tiden putsas och skärs köttet i bitar, ca 2 cm i fyrkanter. Bryn sedan köttet i fyra omgångar, salta och peppra. Vispa ur pannan med 1 dl buljong efter varje omgång. Lägg över köttet i en gryta vartefter.
  3. Skala, hacka och bryn löken och lägg över i grytan. Tillsätt de ansade morötterna, som skurits i stavar. Låt alltsammans puttra 30-40 minuter.
  4. Ta upp kött och morötter ur grytan och tillsätt grädden. Smaka av med soja, vinäger och kajennpeppar. Red mjölet utrörd i lite vatten. Tillsätt vita bönor, svamp, kött och morötter och låt det puttra i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.