Höstgrytan är mustig och god, gjord på bitar av nötkött och bogfläsk.
Instruktioner
- Blöt bönorna över natten, byt sedan vatten och koka ca 1 timme med lite salt.
- Under tiden putsas och skärs köttet i bitar, ca 2 cm i fyrkanter. Bryn sedan köttet i fyra omgångar, salta och peppra. Vispa ur pannan med 1 dl buljong efter varje omgång. Lägg över köttet i en gryta vartefter.
- Skala, hacka och bryn löken och lägg över i grytan. Tillsätt de ansade morötterna, som skurits i stavar. Låt alltsammans puttra 30-40 minuter.
- Ta upp kött och morötter ur grytan och tillsätt grädden. Smaka av med soja, vinäger och kajennpeppar. Red mjölet utrörd i lite vatten. Tillsätt vita bönor, svamp, kött och morötter och låt det puttra i 10-15 minuter.
Publicerat den
27 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar