Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstgryta med svamp och mesost

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär högreven i tärningar och bryn dem i het olja och lägg över i en stor gryta. Salta och peppra.
  2. Lägg i lök, vitpepparkorn, lagerblad och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av väl.
  3. Låt köttgrytan småkoka under lock tills köttet blir mört, det brukar ta drygt en timme.
  4. Lyft upp köttet på ett fat med hjälp av en hålslev, men låt buljongen vara kvar. Tillsätt grädde, lingon och mesost. Koka ihop såsen i ett par minuter och red sedan av den med vetemjöl utrört i lite vatten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela champinjonerna i 1/4- delar och fräs dem i smör under 2-3 minuter. Lägg svampen tillsammans med köttet i grytan. Koka upp och se till att köttet blir riktigt hett. Servera med nykokt potatis och rårörda lingon vid sidan om.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • danestani 3 maj 2010

    Så god! Kan varmt rekommendera denna härligt mustiga gryta. Trodde inte den skulle vara så god som den var :) Kommer att göra den fler gånger. Om det gick skulle jag ge den mer än 5!!

  • danestani 4 juni 2010

    Arbetar på ett äldreboende där vi själva lagar all mat. Ville ge våra gamla lite nytt och lagade denna goda gryta till dem och måste säga att den blev väldigt uppskattad. Kommer att laga dennna gryta fler gånger till dem. Ni som inte prova,t till er vill jag bara säga: Våga prova,den är god.

  • sallyfiffi 12 oktober 2013

    Jättegod gryta som inte går att misslyckas med. Har lagat den flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.