Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs- och ostpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Grekisk dessert. Vill man friska upp det hela så kan man servera hallon eller blåbär till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig massa. Knåda ihop till en deg med vattnet. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nyp kanten till ett vågformat mönster. Fäst aluminiumfolie runt kanten så att den hålls uppe vid gräddnignen. Ställ svalt medan fyllningen tillagas.
  2. Fyllning: Rör ihop ägg, kesella och mjölk med honung, socker, salt och kanel.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 45 minuter. Låt pajen svalna lite. Häll över honung och sikta över kanel. Servera den ljummen eller rumstempererad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.