Grekisk dessert. Vill man friska upp det hela så kan man servera hallon eller blåbär till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig massa. Knåda ihop till en deg med vattnet. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nyp kanten till ett vågformat mönster. Fäst aluminiumfolie runt kanten så att den hålls uppe vid gräddnignen. Ställ svalt medan fyllningen tillagas.
- Fyllning: Rör ihop ägg, kesella och mjölk med honung, socker, salt och kanel.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 45 minuter. Låt pajen svalna lite. Häll över honung och sikta över kanel. Servera den ljummen eller rumstempererad.
Publicerat den
8 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar