- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ingefära, soja och honung ger en orientalisk smak till den här läckra rätten som passar vid speciella tillfällen.
273 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Tärna brödet och lägg det i en mixer eller i matberedare med knivblad. Mixa till ca 1 dl och lägg över i en skål.
- Riv ingefäran och rör ihop ingefära, morot och äpple med brödet. Blanda honung och soja i en liten skål.
- Skär försiktigt ett snitt längs med fläskfilén med en vass kniv, utan att skära helt genom. Vik ut köttet och portionera upp ingefärafyllningen i mitten på fläskfilén. Vik ihop fläskfilén till sin ursprungliga form och bind ihop med kökssnöre så att den håller formen under tillagningen.
- Lägg fläskfilén i en ugnsfast form. Pensla filén med honungs- och sojablandningen, sätt in i ugnen och stek 45 minuter. Låt köttet vila 10 minuter. Ta bort snöret och skär upp filén i tjocka skivor.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar