Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsgrillad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ingefära, soja och honung ger en orientalisk smak till den här läckra rätten som passar vid speciella tillfällen. 273 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna brödet och lägg det i en mixer eller i matberedare med knivblad. Mixa till ca 1 dl och lägg över i en skål.
  2. Riv ingefäran och rör ihop ingefära, morot och äpple med brödet. Blanda honung och soja i en liten skål.
  3. Skär försiktigt ett snitt längs med fläskfilén med en vass kniv, utan att skära helt genom. Vik ut köttet och portionera upp ingefärafyllningen i mitten på fläskfilén. Vik ihop fläskfilén till sin ursprungliga form och bind ihop med kökssnöre så att den håller formen under tillagningen.
  4. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form. Pensla filén med honungs- och sojablandningen, sätt in i ugnen och stek 45 minuter. Låt köttet vila 10 minuter. Ta bort snöret och skär upp filén i tjocka skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.