- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Denna kaka var en succé hemma hos mig och jag hoppas att den blir det hemma hos er med!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form. Ta fram en bunke och blanda smöret och sockret till en luftig smet. Lägg sedan i ägget och rör runt. Häll i mjölk och honung.
- Ta fram en till bunke och blanda noga ihop vetemjölet, potatismjölet, vaniljsockret och bakpulvret, häll sedan i det i smeten. Använd en sked och blanda runt, men inte för mycket. Lägg i kardemumman det sista du gör och blanda lite innan du häller ner smeten i formen och sätter in i ugnen ca 20-30 minuter, men håll ändå koll på kakan.
- Ett bra tips är att se när kanterna på kakan börjar vika sig inåt, då är den klar. Låt svalna.
- Ett bra serveringssätt är att blanda vispgrädde tillsammans med honung och smeta på. Lägg sedan på färska bär och njut!
Publicerat den
25 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar