Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskaka med kardemumma

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna kaka var en succé hemma hos mig och jag hoppas att den blir det hemma hos er med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form. Ta fram en bunke och blanda smöret och sockret till en luftig smet. Lägg sedan i ägget och rör runt. Häll i mjölk och honung.
  2. Ta fram en till bunke och blanda noga ihop vetemjölet, potatismjölet, vaniljsockret och bakpulvret, häll sedan i det i smeten. Använd en sked och blanda runt, men inte för mycket. Lägg i kardemumman det sista du gör och blanda lite innan du häller ner smeten i formen och sätter in i ugnen ca 20-30 minuter, men håll ändå koll på kakan.
  3. Ett bra tips är att se när kanterna på kakan börjar vika sig inåt, då är den klar. Låt svalna.
  4. Ett bra serveringssätt är att blanda vispgrädde tillsammans med honung och smeta på. Lägg sedan på färska bär och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.