Salta och peppra köttet. Lägg det i en liten långpanna och sätt in den i 175 grader ugnsvärme i mitten av ugnen. Låt steka ca 1 tim.
Blanda under tiden honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm upp.
Pensla spjällen med blandningen och stek ytterligare ca 1/2 timme. Köttet är färdigt när benen kan lossas från köttet.
Häll av spadet från ananasen och blanda det i kastrullen med det som är kvar av honungs- blandningen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka dem i såsen ca 5 min. Skär ananasringarna i bitar och värm dem i
såsen.
Skär köttet i bitar och lägg upp dem med såsen över.
Servera med kokt potatis och en sallad.
Tunna spjäll/bogblad
Det går bra att steka tunna spjäll eller bogblad med samma kryddning. Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim.