Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungstekta revbensspjäll

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Är mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra köttet. Lägg det i en liten långpanna och sätt in den i 175 grader ugnsvärme i mitten av ugnen. Låt steka ca 1 tim.
  2. Blanda under tiden honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm upp. Pensla spjällen med blandningen och stek ytterligare ca 1/2 timme. Köttet är färdigt när benen kan lossas från köttet.
  3. Häll av spadet från ananasen och blanda det i kastrullen med det som är kvar av honungs- blandningen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka dem i såsen ca 5 min. Skär ananasringarna i bitar och värm dem i såsen.
  4. Skär köttet i bitar och lägg upp dem med såsen över.
  5. Servera med kokt potatis och en sallad.
  6. Tunna spjäll/bogblad Det går bra att steka tunna spjäll eller bogblad med samma kryddning. Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.