Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa smaksatt med lakrits

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Spara skalen nästa gång du äter hummer och använd dem sedan som bas till den här delikata soppan. Billigare alternativ, använd kräftskal eller räkskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka morötter, lök och grönsaker och krossa vitlöken. Värm upp en stor panna med hälften av oljan och bryn allt tills det blir gyllenbrunt. Gör likadant med skalen, se till att även de blir gyllenbruna.
  2. Blanda grönsaker och skal och slå på vin, konjak och fiskbuljong. Koka ner tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt vatten samt kryddor och reducera återigen, denna gång till 1/3 av den ursprungliga mängden.
  3. Sila, tillsätt grädden och koka ner tills du får lagom tjock konsistens. Smaksätt med vinäger, salt och ev lakrits efter smak. Servera i små glas garnerade med solrosskott tillsammans med tryffelkorv och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.