Röstibottnar med potatis och sidfläsk, varvas med en härlig crème fraicheröra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär sidfläsket i tärningar och fräs i stekpanna. Finhacka löken. Skala potatisen, riv den grovt och pressa ur vätskan. Blanda sidfläsket, löken och potatisen i en bunke. Salta och peppra.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita 4 cirklar ca 20 cm i diameter. Smörj bakplåtspapperet med matolja. Tryck ut röstismeten i cirklarna. Grädda dem gyllenbruna, ca 30 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
Finhacka rödlöken och gräslöken.
Vispa crème fraichen luftig och fast. Ta undan en fjärdedel till garnering och blanda resten med rödlök, gräslök och stenbitsrom. Salta och peppra. Droppa eventuellt i lite citronsaft.
Varva röstibottnar och fyllning, avsluta med rösti.
- Garnera med klickar av crème fraiche,stenbitsrom, citronklyftor och dillvippor.
Publicerat den
2 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar