Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé med senapssås.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Serveras med en god purjolökscreme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fläskfilén i 4 lika stora bitar. Salta, peppra och stek dem halvt genomstekta i smör. Ta upp och låt dem kallna.
  2. Sås: Vispa ur pannan med sherry. Tillsätt senap och tomatpuré, vispa ordentligt och sila ner i såskastrull. Koka upp grädden och tillsätt den. Låt såsen småkoka tills den är lagom simmig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Purjolökscreme: Strimla purjon fint och smörfräs den mjuk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädden, låt koka på svag värme tills den är tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar och låt den kallna. Kavla ut smördegsplattorna, inte för tunt, lägg en fläskfilébit på ena halvan, fördela purjolökscremen runt om och vik den andra halvan över. Tryck till runt om och vik in kanterna under paketet. ( Hit kan du förbereda ) Sätt ugnen på 200 grader. Stick små hål i degen med en gaffel. pensla med ägg och ställ paketen på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen tills paketen fått fin färg, 20-30 min.
  4. Servera med lättkokta och smörstekta grönsaker, t ex morötter, brysselkål, sockerärter och vårlök. Värm såsen och servera fläskfilépaketen på tallrikar med såsen och grönsakerna runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.