Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad getost med basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En trevlig anrättning som passar utmärkt att servera som en liten lunch- eller kvällsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Lägg vitlöken tillsammans med saltet i en mortel och mosa den fint. Hacka valnötterna grovt och tillsätt hälften av nötterna tillsammans med basilikan. Arbeta till en slät smet.
  2. Avsluta basilikapastan med att tillsätta oljan och 2 msk parmesanost samt arbeta ihop det hela till en pasta. Dela smördegsplattorna rakt av till 4 kvadrater. Kavla ut varje platta på mjölat bord till ca 15x15 cm.
  3. Lägg plattorna på en ugnsplåt och fördela getostskivorna mitt på varje platta. Pensla degkanten runt osten med uppvispat ägg. Fördela basilikapastan på ostskivorna.
  4. Vik in snibbarna lite omlott mot mitten. Pensla med ägget och vik in hörnen så att du får ett tätt paket. Pensla paketens översida med ägg och strö över de resterande hackade valnötterna samt ca 1 msk parmesanost.
  5. Så här långt kan du förbereda några timmar i förväg. Vid serveringen, sätt ugnen på 200 grader och grädda ostpaketen i mitten av ugnen 10-12 minuter. Servera getosten nygräddad med tunna skivor av färsk gurka som ett lätt svalkande tillbehör samt ev citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.