Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad kassler med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serverad på detta sätt blir kasslern en riktig höjdare. Smaken av senap och massor av hackade örter passar perfekt till det rökta, saftiga köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och kummin i en stor skål. Rör ut jästen i 2½ dl ljummet vatten och häll blandningen i mjölet. Arbeta samman med elvispens degkrokar till en klibbig deg. Täck över med en handduk och låt jäsa 30 minuter på en dragfri plats.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Ta bort grova kvistar och finhacka persilja, dill och dragon.
  3. Knåda degen fem minuter på ett väl mjölat bakbord tills den är smidig och inte längre klibbar. Kavla degen till en rektangel, ca 25x35 cm. Rör ihop ägget med 2 tsk vatten och pensla degen med tre fjärdedel av äggblandningen.
  4. Skär bort synligt fett från kasslern och bred senap runtom. Strö över örterna och tryck till så att de får täcka kasslern helt. Lägg kasslern på degen, vänd över kanterna och nyp ihop degen ordentligt så att kasslern är väl inpackad.
  5. Pensla olivoljan på den deginbakade kasslern med resten av äggblandningen. Nagga degen med en gaffel. För över kasslern till den bakpappersklädda plåten. Ugnsbaka cirka 55 minuter tills degen är färdigbakad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.