Den här soppan är också god kall.
Mangosalsa och papdums serveras till.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.
- Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna.
Fräs ca 5 min, rör om då och då.
- Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka.
Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
Ge soppan ett uppkok under omrörning.
Smaka av med salt.
- Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern.
Dela kärna ur och strimla pepparfrukten.
Blanda i oljan och limesaften.
- Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar