Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk currydoftande morotssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan är också god kall. Mangosalsa och papdums serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.
  2. Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna. Fräs ca 5 min, rör om då och då.
  3. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med salt.
  4. Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda i oljan och limesaften.
  5. Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.