Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk grönsakscurry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Indien kallar man en rätt som är kryddad med curry rätt och slätt för "curry". Här görs den på fina grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skölj och tärna potatisen. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilifrukten och skär den i fina strimlor (tvätta händerna genast efteråt).
  2. Hetta upp jordnötsoljan i en stor stekgryta. Lägg i potatis, lök och chili och bryn på medelstark värme under ständig omrörning i ca 3 minuter. Strö över currypulvret.
  3. Blanda ner de frysta grönsakerna i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande är spänstiga.
  4. Skölj och hacka persiljan medan grytan kokar. Blanda ner persilja, crème fraiche och cashewnötter. Smaka av med salt och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aeckersand 27 oktober 2010

    Oväntat gott. Valde receptet pga vegetarianer på besök, La till vitlök till receptet och serverade med naan. Men hade det inte varit för vegetarianerna så hade jag nog ändå valt att ha med kött i curryn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.