Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Överraskande god soppa. Citron till den heta kryddningen är pricken över i:et. Den som vill göra soppan matigare lägger i 2 potatisar i bitar men späd eventuellt med mer vatten då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, fräs den mjuk i olja. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja, låt fräsa med 1 minut. Skölj linserna, tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna är mjuka, 10-15 minuter. Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och dela dem i halvor. Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, 1 krm salt och ½ krm peppar. Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.