Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk ratatouille - Jal frezi

 
Skriv ut

Jal frezi stavas på många sätt, till exempel jhal frezi eller zalfrezi. Jal frezi kan göras på alla möjliga kokta grönsaker och är perfekt när man vill ta vara på rester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ingefäran och vitlöken fint. Skiva rödlöken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en stor wokpanna och bryn på hög värme under omrörning tills allt är lite ”friterat”. Tillsätt den kokta potatisen och blomkålen, rör om och fräs dem i 5 minuter på hög värme. Tillsätt de övriga kryddorna och saltet.Börja med en mindre mängd och smaka av, alla kryddor och blandningar är lite olika. Koka hastigt bönorna och okran tills de är lättkokta. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Tillsätt paprikan, rör om, fräs i 5 minuter. Tillsätt därefter bönor och okra, låt fräsa några minuter. Tillsätt till sist tomatbitarna, fräs under omrörning i 5-10 minuter så att allt blir mjukt och blandat, men utan att koka sönder.
  3. Om man använder okra reds såsen till en simmig konsistens av okrans frön, ungefär som när man reder med arrowrotmjöl. Serveras till exempel med basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.