Instruktioner
Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form.
Skär kycklingköttet i 2 cm tjocka strimlor.
Gnid in bitarna i marinaden och låt dem stå täckta i kylen över natten.
Nästa dag.
Blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning.
Värm ugnen till 225 grader.
Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen i marinaden och baka i 10 minuter.
Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt.
Smält under tiden smör i ytterligare en kastrull och strö ner spiskummin.
Låt fräsa några minuter.
Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime.
Häll makhanisåsen i smörblandningen.
Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter.
Servera med basmatris och nanbröd.