Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk smörkyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Från New Delhi

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i 2 cm tjocka strimlor. Gnid in bitarna i marinaden och låt dem stå täckta i kylen över natten. Nästa dag. Blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen i marinaden och baka i 10 minuter. Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt. Smält under tiden smör i ytterligare en kastrull och strö ner spiskummin. Låt fräsa några minuter. Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime. Häll makhanisåsen i smörblandningen. Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter. Servera med basmatris och nanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.