Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk sötsur gryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Är en vegetarisk rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj ansa och skala alla grönsaker och frukter. Strimla kål, purjolök och paprika samt skiva morötterna och skär äpplet och bananen i små bitar.
  2. Fräs kål och morot i fett ca 5 min på svag värme. Tillsätt paprikan och purjolöken och låt det fräsa med ytterligare några minuter.
  3. Koka upp buljongen och häll det grönsakerna. Tillsätt äpple, banan, groddar eller kikärter, ingefära, koriander och ev vitlök. Låt grytan koka ca 10 min.
  4. Rör ner purjolöken och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med tamari, vinäger samt ev örtsalt och rör ner sötmandeln. Servera med kokt råris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.