Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk soppa med naanbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det indiska köket är fantastiskt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Sätt ugnen på 150 grader. Skala morötter, potatis, vitlök, ingefära och ½ gul lök. Skär potatis och morötter i mindre bitar. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili eller mixa i en matberedare.
  2. Fräs allting i 1 msk olja i en stor kastrull tillsammans med 2-3 msk garam masala, beroende på hur kryddig du vill ha din sopppa. Slå på 1 ½ liter vatten, 3 msk vegbuljong, 1 msk tomatpuré, 2 tsk honung, och 500 gram krossade tomater. Koka upp och låt soppan småkoka under lock ca 20 min.
  3. Bryt ½ broccolihuvud i buketter. Spola av kikärtorna och tillsätt till soppan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.