Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk yoghurtdessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Srikhand heter denna delikata dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär mangoköttet på längden i strimlor, lägg dem på ett smörpapper och frys in i minst 1 timme.
  2. Blanda saffran och rosenvatten och låt dra i 5 minuter. Krossa kardemummakapslarna i mortel, plocka bort skalen och stöt fröna fint. Rör in dem i yoghurten med 3/4 av mandeln och pistaschmandeln och florsockret. Rör in rosenvattenblandningen. Dela upp på 6 portionsglas och kyl i minst 1 timme.
  3. Servera med resten av mandeln och pistaschmandeln. Dekorera med frusna mangoskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.