Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska blomkålsbollar med sambalmajo

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Läckert och supergott! Glutenfria och laktosfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort blast och stock från blomkålen. Riv resten av kålen på ett grovt rivjärn eller i matberedare. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt resten. Forma till 25-30 bollar.
  2. Värm rikligt med rapsolja till 160 grader i en tjockbottnad kastrull. Fritera bollarna i omgångar, ca 6 åt gången i 3-4 minuter. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Håll dem varma i ugnen.
  3. Blanda majonnäs med sambal oelek, en näve finhackad färsk mynta eller koriander, eventuellt en liten klick yoghurt och lite limesaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.