Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingers lax i ugn med kall sås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod laxrätt som min kusin Inger brukade göra. Den kalla såsen är som "grädde på laxen"! Fungerar utmärkt i matlådan men ha då den kalla såsen i en separat burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö 2 tsk salt (kan uteslutas) på köttsidan av varje laxfilé. Lägg den hela laxfilén med köttsidan ned i smord långpanna. Baka fisken i 200 grader i nedre delen av ugnen i 20 min. Ta ut formen ur ugnen och dra bort skinnet från filén. Pressa en halv citron ner i gräddmjölken och smula ner buljongtärningen. Häll detta över fisken. In i ugnen i 5 minuter, strö sedan på finklippt dill och låt stå i ugnen i ytterligare 20 minuter.
  2. Under tiden som fisken står i ugnen så görs den kalla såsen: Vispa 3 dl grädde och tillsätt 3 msk majonnäs samt 2 tsk senap (jag tar vanlig svensk senap), klipp ner färsk dill.
  3. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och den kalla såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.