- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod laxrätt som min kusin Inger brukade göra. Den kalla såsen är som "grädde på laxen"! Fungerar utmärkt i matlådan men ha då den kalla såsen i en separat burk.
Instruktioner
- Strö 2 tsk salt (kan uteslutas) på köttsidan av varje laxfilé. Lägg den hela laxfilén med köttsidan ned i smord långpanna.
Baka fisken i 200 grader i nedre delen av ugnen i 20 min.
Ta ut formen ur ugnen och dra bort skinnet från filén.
Pressa en halv citron ner i gräddmjölken och smula ner buljongtärningen. Häll detta över fisken.
In i ugnen i 5 minuter, strö sedan på finklippt dill och låt stå i ugnen i ytterligare 20 minuter.
- Under tiden som fisken står i ugnen så görs den kalla såsen:
Vispa 3 dl grädde och tillsätt 3 msk majonnäs samt 2 tsk senap (jag tar vanlig svensk senap), klipp ner färsk dill.
- Servera med kokt potatis, ris eller pasta och den kalla såsen.
Publicerat den
5 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar