Saftig lax med smakrik savojkål och krämig knöl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Koka upp morot, lök, lagerblad, citronskal, vitpeppar och vatten i en kastrull. Lägg laxen i en ugnsform och salt.
Slå vätskan över och baka i ugnen i 15 minuter.
Ta sedan ut formen och låt laxen svalna av.
- Koka potatisen. Strimla savojkålen och slå på rödvin och socker och låt koka i en kastrull tills det inte återstår någon vätska. Ta av från värmen och servera ljummen.
- Dela potatisen i bitar. Smält smöret i en kastrull och häll i mjöl. Vispa i mjölken, muskotnöt, salt och vitpeppar efter smak. Värm under omrörning tills mjölken tjocknar.
Lägg i potatisen och dillen.
- Lyft upp laxen från lagen och servera med savojkål, dillpotatis och en citronskiva.
Publicerat den
21 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar