Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med rödvinskokt savojkål och dillstuvad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lax med smakrik savojkål och krämig knöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Koka upp morot, lök, lagerblad, citronskal, vitpeppar och vatten i en kastrull. Lägg laxen i en ugnsform och salt. Slå vätskan över och baka i ugnen i 15 minuter. Ta sedan ut formen och låt laxen svalna av.
  3. Koka potatisen. Strimla savojkålen och slå på rödvin och socker och låt koka i en kastrull tills det inte återstår någon vätska. Ta av från värmen och servera ljummen.
  4. Dela potatisen i bitar. Smält smöret i en kastrull och häll i mjöl. Vispa i mjölken, muskotnöt, salt och vitpeppar efter smak. Värm under omrörning tills mjölken tjocknar. Lägg i potatisen och dillen.
  5. Lyft upp laxen från lagen och servera med savojkål, dillpotatis och en citronskiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.