Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med skarpsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En klassisk rätt som vi tycker är väldigt god. Fungerar även som pålägg på rågbröd, om det blir något över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten, vinäger och kryddorna i en gryta. Skär morötterna i slantar och löken i båtar, lägg i grytan. Koka upp och låt koka tills morötterna blivit mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Häll den varma lagen över. Plasta laxen och stick gärna några hål i plasten för att få bort det mesta av ångan. Ställ svalt.
  3. Såsen: Hårdkoka ägget och kyl i rinnande kallt vatten. Skala ägget och ta vara på gulan. Passera äggulan genom en sil och blanda med den råa äggulan.
  4. Tillsätt senap och vinäger. Skär dillen fint. Vispa grädden lätt och vänd ner i blandningen. Tillsätt dillen under försiktig omrörning. Salta och peppra.
  5. Servera med kokt potatis och valfri grönsak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • agaleb 23 september 2009

    Äntligen lite klassiska rätter. Jag är så innerligt trött på alla recept med redan "färdig" creme f, som man bara skall hälla över. Om man tittar igenom vilka recept det finns på denna sajt så är det nästan samma ingredienser, med lite variation på smaksättning. Innerligt tack för ett vettigt recept. Detta recept kommer jag att prova per omgående för det har jag letat efter länge. Bravo!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.