Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta päron med citrongräs

 
  • Serverar: 7-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Söta päron och den syrliga citronsmaken är en god kombination. Dekorera glasburken med band, så blir det en trevlig "gå-bort-present".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, halvera och kärna ur päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Ta bort de torra delarna på citrongräset, skär i grova bitar och banka dem lätt med baksidan av en kniv.
  3. Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citronsaft och citrongräs. Lägg i päronen och koka på svag värme tills päronen känns lagom mjuka.
  4. Lägg päronen i varma, rengjorda glasburkar. Häll över lagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.